Nieuws

Moederplanten

 Wij hebben de moederplanten in eigen beheer, zodat we de volledige controle hebben over de kwaliteit. We selecteren ze continu zodat we aan de hoogst mogelijke eisen kunnen voldoen en we het hele proces in eigen hand hebben. Elke plant van ons bedrijf is volledig traceerbaar.

Kweekcel 

 

Bewortelen doen we met de modernste technieken in onze kweekcel. Ook dit doen we om geen invloeden van buitenaf te hebben (zoals schimmels en insecten) op onze stekken. Inmiddels hebben we onze kweekcel uitgebreid, we kunnen nu 2500 trays per week bewortelen. Nu met deze gasprijzen zijn we daar extra blij mee!

 

Wat is de Isko-lijn?

We werken al een tijdje met de nieuwe labels voor de geur geraniums (Pelargonium). We verkopen ze nu onder de “Isko-lijn” Dat houdt in dat dit veredelde en geselecteerde eigen planten zijn die je zowel binnen als buiten kan zetten. Het grootte voordeel van deze lijn is dat ze in het schap of tijdens transpoort niet snel geel zullen worden, zodat de planten visueel veel langer aantrekkelijk blijven.

 

Handelskwekerij Bruinen BV Instagram account

Handelskwekerij Bruinen BV heeft nu ook een Instagram account! Hij wordt beheerd door onze dochter Fleur Bruinen. Ze plaats af en toe wat leuke foto’s van de planten of andere foto’s van het bedrijf. We zouden het super leuk vinden als jullie dat account gaan volgen! Druk op de icoontjes hier onder om naar onze Facebook of Instagram te gaan. 

Nieuwe soorten veredelen

Naast onze eigen moederplanten veredelen we nu ook onze eigen geurende Pelargoniums die we ook onder de “Isko-lijn” verkopen. We veredelen op mooie compacte planten, die geen remstof of bestrijdingsmiddelen nodig hebben. En waar de consument heel de zomer en het najaar plezier aan beleeft. De nieuwe soorten ruiken heerlijk en geven mooie bloemen! Hier over later meer.  Ondertussen hebben we al 30 verschillende soorten!