Een lang gekoesterd wens kwam 2016 uit: wij konden onze nieuwe duurzame klimaatcel in gebruik nemen. Ook 2017 konden we door deze cel ervoor zorgen dat onze CO2 voetafdruk  minder diep werd. Uiteraard gaan wij in de komende jaren hiermee op dezelfde ‘voet’ door.

In onze gesloten kweek- of klimaatcel wordt al onze stek volgens de nieuwste technieken onder LED-lampen beworteld. Dit past goed in het duurzaamheidsbeleid dat wij in de afgelopen jaren hebben opgesteld. Die beleid zorgt ervoor dat wij in de komende tijd gestaag duurzamer gaan produceren en daarmee niet alleen onze planten op een steeds natuurlijkere manier kweken maar ook het milieu van ons allemaal ontzien.

Wij verlagen onze CO2-uitstoot doordat wij niet meer onze hele kas hoeven te verwarmen maar alleen de kweekcel. Bovendien verbruiken de LED-lampen veel minder energie dan de assimilatielampen die wij voorheen hadden, de benodigde temperatuur is veel lager, er is minder lichtvervuiling en de lampen gaan veel langer mee. En hier bovenop is er nog een groot voordeel: het bewortelen gaat in de kweekcel een stuk sneller.

Goede redenen genoeg om de kweekcel zo veel en langdurig mogelijk te gebruiken – wij zijn er in ieder geval heel blij mee!