Over Handelskwekerij Bruinen

Isabelle en Koos Bruinen

Over ons

Handelskwekerij Bruinen, dat zijn wij, Isabelle en Koos Bruinen.

Koos is de ervaren kweker met een passie voor techniek. Isabelle verzorgt alle administratieve werkzaamheden. Samen kweken wij planten waarin wij geloven en waarvan wij zeker zijn dat de consument er lang plezier aan zal beleven.

Onze locatie in Honselerdijk bevindt zich dichtbij Royal FloraHolland Naaldwijk en daarmee ook dichtbij een groot deel van onze klanten wat natuurlijk voor beide partijen erg prettig is.

Onze dochter en zoon zijn ook samen een BV gestart. Zij hebben een manier gevonden hoe tuinders kunnen telen zonder chemie. Meer informatie op: https://exuberantlittlespiderbv.com/ 

Sprongenloet 8, Honselersdijk - Westland

Onze kwekerij is MPS-A, MPS-SQ en MPS-GAP gekwalificeerd.

Duurzaamheid neemt in ons bedrijf een belangrijke plek in. Een mooi voorbeeld is onze klimaatcel, die ervoor heeft gezorgd dat we minder energie verbruiken zonder op kwaliteit in te leveren. Bovendien zijn het grootste deel van onze producten gekweekt zonder chemische middelen.

In onze kwekerij werken twee jongens met een beperking die wij zelf begeleiden. Twee dagen per week komt er een groep jongens met een verstandelijke beperking samen met een begeleider ons ondersteunen. Daarnaast hebben wij regelmatig stagairs aan het werk. Ook komt er een dagdeel per week een klas met jongens en meiden met een begeleider werkervaring opdoen.

In de vakanties en op zaterdagen krijgen we hulp van een aantal enthousiaste scholieren.

Dit is een manier van ondernemen die helemaal bij ons past en waarvan niet alleen de jongens en meiden genieten die bij ons werken maar wij zelf ook; vooral als wij zien hoe deze jonge mensen met hun beperking omgaan en wat wij van elkaar kunnen leren.